قوانین شرکت در مسابقه نجات تخم مرغ

آذر ماه 1398

1. مسابقه به صورت انفرادی یا گروهی با حداکثر سه عضو از یک جنسیت برگزار می گردد( یک نفر اجرا کننده پرتاب سازه خواهد بود)
  2. اولویت بندی شرکت تیم ها در مسابقه بر اساس میزان وزن سازه خواهد بود.
  3. هر سازه فقط یک بار شرکت داده می شود.
  4. در ازای هر سازه فقط یک تخم مرغ خام در روز مسابقه تحویل داده می شود.
  5. استفاده از هر نوع ضربه گیری ممنوع می باشد( اعم از کلیه ضربه گیرهای پلاستیکی، الیاف طبیعی و مصنوعی، کاغذ مچاله، خورد یا رنده شده، پفیلا و .... )
  6. سازه نباید از نیروی محرک الکتریکی برخوردار باشد.
  7. ارتفاع پرتاب 11 متر می باشد.
  8. سازه ای که در ساخت آن از مواد آلوده کننده محیط( گازها، پودرها، مایعات) استفاده گردد از دور مسابقات حذف خواهد شد.
  9. استفاده از هر نوع وسیله ای با عملکردی مشابه چتر و همچنین بادکنک و استفاده از باله های افقی به عنوان کاهنده سرعت ممنوع می باشد.
  10. هر تیم می تواند حداکثر سه سازه داشته باشد.
  11. مسابقه راس ساعت 11 صبح روز سه شنبه 26 آذر در سالن همکف دانشکده سما لاهیجان آغاز می گردد. لذا سرگروه ها می توانند از ساعت 9 صبح به دفتر پژوهش دانشکده مراجعه نمایند تا سازه توسط هیئت داوران بازدید شده و شماره تیم و لوازم مورد نیاز جهت اجرای مسابقه تحویل گردد.

تشریح نحوه امتیاز بندی

1. مهم سالم ماندن تخم مرغ است نه سالم ماندن سازه( در صورت شکستن تخم مرغ، تیم مورد نظر طبق فرمول محاسبه امتیازات، از دور مسابقه حذف می شود).
  2. هدف طراحی سازه ای است که پس از برخورد با زمین ضمن حفظ سالم ماندن تخم مرغ، بتواند به صورت خودکار آن را به بیرون هدایت نماید که در این حالت طبق فرمول محاسبه امتیازات، امتیاز کسب شده دو برابر خواهد شد.

ECF

ضریب خروج تخم مرغ

عدم خروج

خروج

3. فضای در نظر گرفته شده برای فرود سازه، دایره ای به شعاع 1 متر می باشد. دقت پرتاب در قسمت مشخص شده 100 امتیاز دارد که به ازای هر 20 سانتی متر خطا از مرکز فرود سازه، پنج امتیاز کسر می گردد

A=100

4. ماکزیمم وزن سازه می تواند 1500 گرم باشد( هر چه وزن سازه کمتر باشد امتیاز بخش وزن بیشتر خواهد بود).

Weight Score=100*( Wmax – Wi)/ (Wmax – Wmin )

Wiوزن سازه شما می باشد.

5. میزان سالم ماندن تخم مرغ بعد از پرتاب ( EIF ) با توجه به ضرایب گفته شده در جدول زیر محاسبه می گردد:

EIF

وضعیت تخم مرغ

شکسته

0.8

ترک خورده

سالم

امتیاز کل:

امتیاز کل شما از رابطه ی زیر محاسبه می شود:

Total Score= (W+A)*EIF*ECF

چند نکته :

توجه! حضور به موقع تیم ها در دفتر پژوهش، برای بازدید و وزن کشی سازه الزامی است.

توجه! شرکت در مسابقه به معنای پذیرش تمامی قوانین مسابقه است. لطفا با دقت مطالعه نمایید.

توجه! استفاده از باله های افقی ممنوع بوده ولی استفاده از باله های قائم که تنها نقش هدایت کننده در فرود داشته و تاثیری در کاهش سرعت سازه نداشته باشد، مجاز است.

توجه ! استفاده از کاغذ تنها در صورتی مجاز می باشد که به عنوان بخشی از مکانیزم سازه محسوب شود( نکته مهم مد نظر هیئت داوران، خلاقیت دانشجویان در استفاده از متریال می باشد).

توجه! دقت داشته باشید سازه های با وزن بیشتر از 1500 گرم در مسابقه شرکت داده نمی شوند.

توجه! اگر در نهایت دو تیم در امتیاز نهایی برابر باشند، هیئت داوران تصمیم گیرنده خواهند بود (در صورت سالم بودن سازه ها، پرتاب تکرار و در غیر این صورت بر اساس خلاقیت به کار برده شده در ساخت سازه تیم برنده اعلام می گردد).

توجه! تفسیر قوانین بر عهده هیئت داوران می باشد.

توجه! دانشجویان می توانند برای ثبت نام در ساعات اداری به دفتر پژوهش دانشکده سما لاهیجان ( خانم مهندس میر بلوکی) مراجعه و یا با شماره تلفن 01342239240 تماس حاصل نمایند.

جدول زمانبندی:

ثبت نام

16 الی 25 آذر

ساعات اداری

حضور تیم ها به همراه سازه آماده

26 آذر

ساعت 11 صبح

اجرای پرتاب

26 آذر

ساعت 13 صبح

جدول جوایز:

تیم اول